Välkommen att utforska tätortsnära motionsspår och stigar

Vandra & cykla
Vandringstips

Vandringstips

Det finns många stigar och vägar kring Storumans närområde. Här har vi valt ut några som vi vill tipsa om. I Friluftskartan finns mer info om lederna. Kartan finns att hämta på turistinformationen i Storuman.

Älska vandring

Det finns många anledningar till att älska vandring. Man får ofta en omedelbar känsla av frihet och kan släppa alla måsten och vara i nuet. Att kunna andas den rena luften, dricka det klara bäckvattnet och njuta av fantastisk natur är livskvalitet!

Att vandra är livet

Strandpromenaden
Längs sjökanten Luspviken, där tätorten Storuman ligger, går Strandpromenaden. Sträckan går mellan sjökanten och bostadsområdet, respektera därför privata bryggor och ägodelar. Kopplade hundar är välkomna! En liten del av Strandpromenaden går inne i skogen och är därför ojämn med stenar och rötter. Där finns några spänger, så du ska kunna gå torrskodd.

Cykelsnöret 
En enkel promenadstig på norra sidan av Gunnarbäcken, som även lämpar sig bra för cross-country cykling.

Kyrkstigen från Storuman till Stensele
Cirka en kilometer från Storuman längs E45 mot Sorsele, finns en liten vit skylt i dikeskanten, märkt med ”Kyrkstigen”. Stigen är väl framkomlig sommartid, spångad, men inte tillgänglighetsanpassad. Stigen är sex kilometer enkel väg och tar ca 1,5 timme att vandra fram till Stensele Kyrka. Mellan järnvägen i Stensele och kyrkan finns flera stigar att välja mellan. Det är svårt att komma exakt rätt, men du hittar fram utan problem.

Hjärtats tre toppar
Upplev tre lättillgängliga toppar med storslagen utsikt i Storumans närområde. Kyrkberget, Forsviksberget och Utsikten ingår i topptrion, och du hämtar din karta och information på Hotell Toppen eller turistinformationen. Genom hotellet erbjuds också guidning på det tre topparna för den som inte vill göra turerna på egen hand. Tagga gärna dina foton från hjärtats tre toppar på Instagram med #hjärtatstretoppar!

Alltid nära

Välkommen till rummet i skogen