Välkommen att utforska tätortsnära motionsspår och stigar

Vandra & cykla
Vandringstips

Vandringstips

Det finns många stigar och vägar kring Storumans närområde. Här har vi valt ut några som vi vill tipsa om. I Friluftskartan finns mer info om lederna. Kartan finns att hämta på Turistbyrån i Storuman och att ladda ner här.

Hikefulness

Vandringsprofilen Angeliqa Mejstedt skriver om känslan att vandra: Hikefulness är ett ord som inte finns i någon ordbok. Men alla som upplevt naturen på nära håll kan relatera till den känslan som uppstår, när solljuset faller precis rätt mellan träden, vinden får löven i trädkronorna att rassla och du drar in doften av våt jord och mossa efter ett sommarregn.

Det kan vara den där stunden efter en lång vandringsdag när du sätter dig ned vid vattenbrynet, tänder en brasa och ser lågorna dansa under månskenet. När livet för en stund är helt fulländat.

När det inte finns något igår eller något imorgon. Bara här och nu. Hikefulness.

Källa: Vandringsbloggen.com

Att vandra är livet

Strandpromenaden
Längs sjökanten Luspviken där tätorten Storuman ligger, går Strandpromenaden. Sträckan går mellan sjökanten och bostadsområdet. Respektera därför privata bryggor och ägodelar. Kopplade hundar är välkomna! En liten del av Strandpromenaden går inne i skogen och är därför ojämn med stenar och rötter, samt några spångar så du ska kunna gå torrskodd.

Cykelsnöret 
En enkel promenadstig på norra sidan av Gunnarbäcken som även lämpar sig bra för cross-country cykling.

Kyrkstigen från Storuman till Stensele
Cirka en kilometer från Storuman e er E45 mot Sorsele finns en liten vit skylt i dikeskanten, märkt med ”Kyrkstigen”. Stigen är väl framkomlig sommartid, spångad, men inte tillgänglighetsanpassad. Stigen är sex kilometer enkel väg och tar ca 1,5 timme att vandra fram till Stensele Kyrka. Mellan järnvägen i Stensele och kyrkan finns flera stigar att välja mellan. Svårt att komma exakt rätt men du hittar fram utan problem.

Hjärtats tre toppar
Upplev tre lättillgängliga toppar med storslagen utsikt i Storumans närområde. Kyrkberget, Forsviksberget och Utsikten ingår i topptrion, och du hämtar din karta och information på Hotell Toppen. Genom hotellet erbjuds också guidning på det tre topparna för den som inte vill göra turerna på egen hand. www.hotelltoppen.se

Alltid nära

Välkommen till rummet i skogen