Upplev Storuman

Se & göra
Sök aktiviteter och besöksmål

Aktiviteter & besöksmål

Utsikten finns i slutet av Björn Ferrys väg och är det självklara besöksmålet för dig som vill njuta av precis det: vacker utsikt, och samtidigt fika gott på det närliggande sommaröppna cafeet. En klar och vacker dag kan du från utsiktstornet se till och med fjällen i Hemavan Tärnaby i horisonten. För den kulturintresserade är Stensele Kyrka inte att missa. Kyrkan sägs vara Sveriges största träkyrka, med utrymme för ca 2000 personer. Här finns bland annat ett exemplar av världens minsta bibel, endast en fjärdedels frimärke stort.

Fisket i och kring Storuman är fantastiskt under alla årstider. I Storumans kommun finns fler än 2 400 sjöar och Umeälven innebär oändliga möjligheter för fiske. Hyrbåtar samt fiskeredskap finns tillgängliga på flera områden. Söker du en vacker miljö inom natursköna Storuman bör du bege dig till hembygdsgården på Luspholmarna, där finns ypperliga möjligheter för bad och picknick. I hembygdsgården finns också ett sommarcafé samt museum. På väg till Luspholmarna finns Hermelinkullarna, ett stort, vackert grönområde. Området är utmärkt för promenader eller stunder i solen.

Fina stigar finns spridda över hela Storuman, och många finns utsatta på kartan. Perfekt för korta till långa promenader allt efter ork och önskemål. För den som vill åka till besöksmål utanför Storumans centrum finns det möjlighet att hyra cykel eller bil.

Storuman är inte stort men det är vänligt och det är lätt att känna sig välkommen!

Läs Amanda Mannerviks artikel om Fjälledarlinjen i Storuman och vilka hennes tre smultronställen är.

Att vandra är livet!