Om Storuman

Välkommen!

Storuman är vattnets, skogarnas, de vilda djurens och växternas kommun. Upptäck områden utanför tätorten, gärna till fots, med cykel eller bil. Här finns massor att upptäcka på egen hand. Orten uppkallades efter sjön Storuman i samband med att den blev järnvägsknutpunkt. Den ursprungliga byn hette Luspen, vilket kommer av ett samiskt ord för sjöutlopp eller forsnacke.

Storuman är platsen där människor och vägar möts. Det är här du finner porten till fjällvärlden och nyckeln till Lapplands Hjärta. Storuman ligger vackert inbäddad i hjärtat av mäktiga skogslandskap och vidunderliga fjällområden.

Fisket är fantastiskt. I Storumans kommun finns fler än 2 400 sjöar och Umeälven som ger oändliga möjligheter för fiske och friluftsliv. Utbudet av fiske är stort, tillgängligt och nära både för den som väljer att ge sig ut på egen hand och den som anlitar en professionell guide. Några av vattendragen hittar du inom 500 m från järnvägsstationen, vilket är perfekt för dig som reser med Inlandsbanan.