Upplev spänningen med vinterfiske

Fiske

Fisket i och kring Storuman är fantastiskt under alla årstider. I Storumans kommun finns fler än 2 400 sjöar och Umeälven innebär många möjligheter för fiske och friluftsliv. Både för dig som som fiskar på egen hand eller om du hellre anlitar en guide, är utbudet av fisket nära.

Här kan du fiska
Vinterfiske

Guidade fisketurer

Vill du följa med på en fisketur? Häng då med på en trevlig resa med komplett utrustning det går även att köpa till mat.

sbturism.se
Tel +46 (0)76 141 84 73
Tel +46 (0)70 553 53 96

Hyr snöskoter eller snöskor

Vill du utforska naturen och leta spännande fiskevatten på skoter eller till fots med snöskor så finns det möjlighet till guidade snöskoterturer via SB Turism som också har snöskor att hyra för egna fiskeutflykter till våra tjärnar och sjöar.

SB Turism

+46 (0)76 141 84 73, +46 (0)70 553 53 96
sbturism.se

Här köper du fiskekort

För att få fiska behöver du köpa fiskekort som finns på Ifiske eller Fiskekort.se Det kan även finnas på affärerna S-O Macken, Utrustad, Storumans camping, Slussforsboa, samt hos privatpersoner i respektive fiskevårdsområde. Här kan du också få vår fiskekarta i handen. Se här var du kan köpa fiskekort i Storuman

Upplev vinterfiske

Förutom det omtalade gäddfisket i Stensele, finns ett stort utbud av fisk i den långsträckta sjön Storuman som ligger alldeles i anslutning till samhället, allt från harr, öring, röding och regnbåge till stora välväxta sikar. Vill man fiska i mindre fiskevatten är Avasund Fiske & camp, Gunnarbäcken, Långvattsbäcken nedströms Grotjaur och Juktån riktigt bra alternativ. Många av vattendragen hittar du nära Storumans centrum med gångavstånd till isfisket.

Pimpla i vårsolen

Att få leta upp ett stilla och fruset fiskevatten, borra ett hål i den isen och stoppa ner fiskekroken för att sen vänta med spänning på det stora rycket där fisken gått på kroken, är något av det bästa som finns. Om sen solen skiner så du får vända näsan mot solstrålarna medans du sakta drar pimpelspöet upp och ner för att locka fisken… det finns nästan inte något bättre. Ta en paus med en kopp kaffe eller varm choklad från termosen du har med dig, och kanske en smörgås eller grillad korv. För oss som bor i området runt Storuman Lapland är det här verkligen avkoppling, något som liknar meditation i naturen. Välkommen till oss för att prova fiskelyckan – eller skitfiske som vi brukar säga när vi önskar god fiskelycka! 

Vinterfiske

tagga oss med #storumanlapland

Här finns den avlägsna skogstjärnen med det stilla vinterfisket

Att pimpelfiska under vinter och vårsäsong på våra många isbeklädda tjärnar och sjöar är ett avkopplande nöje. Det finns stora möjligheter för dig att hitta bra fiskeställen.