Ljusvattutjärns kennel ligger nära E45 en bit söder om Storuman, i närheten av Skarvsjöby, platsen heter Nybygget och ligger naturskönt bredvid Storbäcken. Här finns en kennel med många fyrfota vänner som gärna bjuder på naturupplevelser utöver det vanliga i #storumanlapland. Här finns det möjlighet att prova på naturnära aktiviteter, både hundspann samt turer med häst och rissla.

Att åka hundspann ger en känsla för naturen som inte går att jämföra med andra vinteraktiviteter, du kommer nära, ljudlöst och med många tassande vänner som gör allt för att ta dig fram genom vinterlandskapet, tryggt och säkert. Du susar fram på släden och hör hundarna som ivrigt och kraftfullt drar ekipaget framåt med ett rytmiskt frasande mot snön. Lugnt, fokuserat och med en väldig fart och disciplin.

Hos Ljusvattutjärns kennel kan du välja mellan olika långa och korta turer, med eller utan fika och mat, allt anpassat efter det du som besökare önskar uppleva. Det finns även möjlighet för den som vågar, att prova på att köra själv. Ulf och Annica bedriver en småskalig och personlig verksamhet som enbart tar emot små sällskap, dem anser att det är viktigt med gott om tid för varje gäst. Hit kan du enklast ta dig med bil, egen eller genom att hyra en på någon av våra verkstäder med biluthyrning.

Vill du uppleva vårvintern och prova på att åka med hundspann, kanske till och med köra själv? Kontakta Ulf & Annica Sahlman för bokning och mer information.