Upplev spänningen i fiskerika vatten

Fiske

Fisket i och kring Storuman är fantastiskt under alla årstider. I Storumans kommun finns fler än 2 400 sjöar och Umeälven innebär många möjligheter för fiske och friluftsliv. Både för dig som som helst fiskar på egen hand eller om du hellre anlitar en guide är utbudet av fisket nära.

Här kan du fiska

Guidade fisketurer

Vill du följa med på en fisketur? Häng då med på en trevlig resa med komplett utrustning. Mat går att köpa till. Det finns även möjlighet att åka båt med mat, bad och fiske från land.

sbturism.se
Tel +46 (0)76 141 84 73
Tel +46 (0)70 553 53 96

Hyr en båt

Avasund Fiske & Camp
+46 (0)70 651 40 40, +46(0)70 651 68 40
avasund.se

SB Turism
+46 (0)76 141 84 73, +46 (0)70 553 53 96
sbturism.se

Fiskekort

För att fiska i vårt område behöver man köpa fiskekort. Fiskekort och mer information bland annat vår fiskekarta som du kan få med dig finns på Turistinformationen – Storumans camping. Det finns även på S-O Macken, Utrustad, Slussforsboa, Avasund Fiskecamp samt i respektive fiskevårdsområde. Här finns mer information om var du kan köpa fiskekort i vårt område. 

En del av fiskeområdena är även anslutna till iFiske eller Fiskekort.se

Upplev spänningen

Förutom det omtalade gäddfisket i Stensele, finns ett stort utbud av fisk i sjön Storuman, allt från harr, öring, röding och regnbåge till stora välväxta sikar. Vill man fiska i mindre fiskevatten är Avasund Fiske & camp, Gunnarbäcken, Långvattsbäcken nedströms Grotjaur och Juktån riktigt bra alternativ. Många av vattendragen hittar du nära Storumans centrum och järnvägsstationen.

Umeälvens älvfåra

Här finns tilllgänglighetsanpassat fiske med ramp med möjlighet till flugfiske. Stensele FVO har satt upp ett vindskydd och sköter om platsen. Hitta hit: Längs E45 mot Vilhelmina finns det en rastplats innan bron över Umeälven. Sväng ned längs vägen och följ kanalen nedströms så kommer man till platsen.

tagga oss med #storumanlapland

Fiskedestination med Johan Broman

Här kan du se en kortfilm från tv-programmet
Fiskedestinations inspelning i Storuman.

Här finns den avlägsna skogstjärnen, de strida strömmarna och det stilla insjöfisket

Att flugfiska och meta i de många bäckarna i skogslandet är ett avkopplande nöje. Utmed skogsbilvägarna kan du hitta bra fiskeställen.