Upplev spänningen i fiskerika vatten

Fiske
Här kan du fiska
Fisket i och kring Storuman är fantastiskt under alla årstider. I Storumans kommun finns fler än 2 400 sjöar och Umeälven innebär oändliga möjligheter för fiske och friluftsliv. Både för dig som som helst fiskar på egen hand eller för dig som hellre anlitar en guide är utbudet av fiske stort och nära.

Förutom det omtalade gäddfisket i Stensele, finns ett stort utbud av fisk i sjön Storuman, allt från harr, öring, röding och regnbåge till stora välväxta sikar. Vill man fiska i mindre fiskevatten är Avasund Fiske & camp, Gunnarbäcken, Långvattsbäcken nedströms Grotjaur och Juktån (klicka på namnen för att se var du köper fiskekort) riktigt bra alternativ. Många av vattendragen hittar du inom en närhet från 500 m till 3 mil från Storumans centrum och järnvägs stationen.

Umeälvens älvfåra

Här finns tilllgänglighetsanpassat fiske med ramp med möjlighet till flugfiske. Stensele Fiskevårdsförening har satt upp ett vindskydd och gjort i ordning platsen. Kör E45 mot Vilhelmina, sväng ner från rastplatsen innan bron över Umeälven, sen följer man kanalen nedströms tills man kommer till platsen.

Upplev spänningen

Guidade fisketurer

Vill du följa med på en fisketur? Häng då med på en trevlig resa med komplett utrustning. Max två vuxna per tillfälle vid fiske från båt eller 3–4 personer vid utflykter och fiske från land. Mat går att köpa till. Det finns även möjlighet att åka båt med mat, bad och fiske från land.

sbturism.se
Tel +46 (0)76 141 84 73
Tel +46 (0)70 553 53 96

Hyr en båt

Avasund Fiske & Camp
+46 (0)70 651 40 40, +46(0)70 651 68 40
avasund.se

SB Turism
+46 (0)76 141 84 73, +46 (0)70 553 53 96
sbturism.se

Här köper du fiskekort

Fiskekort kan bland annat köpas på Fiskehörnan, S-O Macken, Utrustad, Storumans camping, Slussforsboa, Avasund Fiskecamp samt hos privatpersoner i respektive fiskevårdsområde. Se här var du kan köpa fiskekort i Storuman

Fiskedestination med Johan Broman

Här kan du se en kortfilm från tv-programmet
Fiskedestinations inspelning i Storuman.

Här finns den avlägsna skogstjärnen, de strida strömmarna och det stilla insjöfisket

Att flugfiska och meta i de många bäckarna i skogslandet är ett avkopplande nöje. Utmed skogsbilvägarna kan du hitta bra fiskeställen.